vrijdag 19 maart 2010

Vastenactie voor Bagandou in Centraal-Afrika

Voor de vierde keer alweer zetten alle kinderen hun beste beentje voor om het project van Maman Antoinette financieel te steunen.
Maman Antoinette is een Afrikaanse vrouw uit de Republiek Centraal Afrika die zich bekommert om het lot van de vele pygmeeën uit de regio Bagandou.  Er heerst grote armoede onder hen.  Door aan landbouw te doen kunnen ze een centje bijverdienen en hebben ze voldoende voedsel.  Maar dat is niet zo eenvoudig in het hartje van het oerwoud.  Er moeten nog een aantal hectaren woud omgehakt worden om genoeg landbouwgrond te hebben.
De vorige jaren kon Maman Antoinette met ons bijeengestapte geld een jeep en een vrachtwagen kopen.  Dit jaar zouden we haar met onze actie voor een tractor willen sponsoren.
We doen dit niet alleen!
Het Sint-Romboutscollege en de Don Bosco doen met ons mee!
De drie scholen hebben de handen in elkaar geslagen en samen organiseren we we een actieve vastenactie:
We hebben allemaal een hartje voor hartje Afrika!
De kleuters gaan allerlei activiteiten doen in Don Bosco.   Het eerste, tweede en derde leerjaar nodigen de kinderen van de andere scholen uit en doen allerle activiteiten in onze school.
Onze klas gaat samen met alle vijfde en zesde leerjaren een heus stadsspel in Mechelen doen.  We sluiten met z'n allen af in Tivolipark.
Dus nu, jongens en meisjes, is het aan jullie om genoeg sponsors te vinden die ons project ook willen steunen!
Voor foto's en filmpjes kan je naar de site van Maman Antoinette surfen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten