vrijdag 19 maart 2010

Jeugdboekenweek

De Jeugdboekenweek heeft dit jaar als slogan "Recht op boeken".
We gingen met z'n allen naar boekhandel Pardoes op de Ijzerenleen.  We luisterden naar Ilse die het begin van De Getijdenbrug (Chris Mould) voorlas. 
Op een dag ontvangt Stanley Buggles een pakketje. Zijn oud oom, Admiraal Bartholomeus Swift, heeft hem zijn landgoed ‘Kaersenborgh’ nagelaten. En dat is het begin van een hele reeks bizarre gebeurtenissen, waarin Stanley te maken krijgt met allerlei maar half in leven zijnde schurken, zeerovers, weerwolven en meer van die engerds, die allemaal iets van Stanley willen. Chris Mould weet zowel in het verhaal als in de illustraties zoveel vaart en humor te leggen, dat je deze boeken in één adem uitleest.
Daarna speelden we het letterspel waarbij The Four Girls (Monica, Yentel, Jessica en Emma Ekmen) en de Stilton Club (Joery, Stijn, Harry en Ronaldo) ex aequo eindigden.  Proficiat!

Omdat onze groep redelijk groot is maakten we op voorhand duidelijke afspraken over hoe we ons als groep in het verkeer moeten gedragen.  In theorie weten we hoe het moet, maar kunnen we het ook toepassen in de praktijk?  Achteraf  is het de bedoeling dat we een rapport maken voor onze klas.
Hier moesten we op letten:  
Niet tegen een hindernis of  personen botsen die niet tot onze groep behoren, de juiste weg nemen, de koplopers moeten rekening houden met de volgers, de groep niet in kleine groepjes opsplitsen, aansluiten, geen verkeersovertredingen maken, bij het oversteken met vier naast elkaar staan i.p.v. per twee, ...
Ik ben benieuwd naar ons rapportje...  Je mag het alvast aanvullen in je Knipperlicht werkschrift op pagina 12.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten