donderdag 20 maart 2014

Inspecteur sluit jeugdbib


Deze week is het jeugdboekenweek.  Vandaag gingen we naar de bibliotheek. De bibliothecarissen zorgen altijd voor een leuke activiteit, een voorleesmoment én een fijne receptie.  
 We gingen op stap.  We leerden om onze rij in te korten als we de straat moesten oversteken.  Eén commando en we stapten allemaal netjes per vier i.p.v. per twee.  Op deze manier geraakten we veilig en snel als één groep aan de overkant.


De ontvangst in de bib was dit jaar niet zoals verwacht...  De jeugdbibliotheken in Vlaanderen bleken in gevaar te zijn.
We kregen deze boodschap te zien van de Landelijke Inspecteur van Ministeriële Ondefinieerbaar Punctueel Nutteloze Zaken. (Je vindt het filmpje onderaan dit bericht)




 We kregen de opdracht om de 10 punten die de inspecteur had opgelijst had  i.v.m. de onveiligheid van de bib te ontkrachten.  Als dat zou lukken, dan mocht de de bib weer open voor iedereen.

Dit was één van de opdrachten:
 We gingen op zoek naar de boeken waarin het antwoord te vinden was.
 We deden de vijf-vinger-test om te zien of het boek niet te moeilijk was voor ons.
 Na elke  opdracht mochten we boeken op een grote stapel leggen.  Als de stapel tot aan het bovenste groene blad kwam, dan was onze missie geslaagd.



 We leerden dat heel wat boeken verfilmd zijn.  Harry Potter, Narnia, de strips van Lucky Luke, ...
 
 Na afloop mochten we nog naar een verhaal luisteren.  En een pittig gedichtje over een tyranosaurs-rex, die alleen maar dacht aan  ... (dat herinner je je nog vast wel ;-)
 We sloten ons bezoekje af met een receptie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten