dinsdag 11 maart 2014

Bezoek aan de bushalte

Met dit mooie lenteweer maakten we van de gelegenheid gebruik om op stap te gaan in de buurt van onze school.  We gingen kijken naar enkele bushaltes.  We leerden tijdens de lessen verkeer immers over het openbaar vervoer.
Op het bordje aan de gele paal kan je zien welke bussen er stoppen.  We zien ook de nummer van de bushalte en de naam van de straat waar ze staat.

 Op deze kaart zie je de verschillende buslijnen.

Op de dienstregeling kan je aflezen om hoe laat de bus vertrekt.  Je moet wel goed kijken, want de uren verschillen op weekdagen dat het school is of vakantie en op zaterdag en en zondagen.

Aan de bushalte op de Nekkerspoelstraat wilden we een mevrouw interviewen, maar ze spak geen Nederlands.  Aangezien niemand van ons Farsi praat hebben we niet met haar kunnen praten.

 We hadden meer geluk aan het station van Nekkerspoel.  Daar waren twee studentes bereid om een interview te geven, alleen moesten ze er snel vandoor, want hun bus kwam er aan.

 Ze toonden nog snel hun abonnement, de Buzzypazz.

 We hadden meer succes bij deze lieve mevrouw.  Ze had nog nooit een busrit betaald via sms.  Ze was niet zo handig met een gsm, vertelde ze.  

  Zij heeft een Omnipas, omdat ze ouder is dan 65 jaar.  Zij mag gratis meerijden met de bus.

Dag mevrouw, prettige reis!
Bedankt voor het interview.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten