donderdag 6 oktober 2011

Meetcircuit over de inhoud

Metend rekenen...  bij veel kinderen lopen de rillingen over de rug...
Het kan zo ingewikkeld zijn!
Maar vanddag lekker niet!  We gingen aan de slag met water en mochten gieten en meten.
We kregen telkens 5 minuten de tijd per meetstand.  Er waren vier standjes in de klas en vier standjes in de refter.  Daar hielp juf Kathleen.
Elk kind kreeg een taak toebedeeld: de kapitein was de leider van de groep, de secretaris maakte de notities en de materiaalmeester zorgde ervoor dat het materiaal netjes klaar stond voor de volgende groep.
We probeerden de inhoud te schatten van een kom, een flesje Schweppes, een miniblikje cola, een kookpot, een waterfles, een fles bier, een emmer en een brik melk.  Daarna mochten we nameten hoeveel er werkelijk inzat en kijken of onze schatting klopt.
 Charlotte, Tjorven en Ilias scheppen de kom leeg.  Er zat 3 liter en 7 dl water in.
 Mohamed giet na het meten het water terug in het brik.  Dat was zijn taak als materiaalmeester.  Babette en Sarah noteren hun bevindingen. 

 Victor, Jana, Ayoub en Younes proberen te schatten hoeveel water er in het flesje zit.
 Goed mikken, Sheila.  Hou de tel bij.  Er kunnen wel wat liters in de kom.  Rania en Nassim houden een oogje in 't zeil.
 Zo'n schattig blikje cola.  Maar hoeveel kan er in?  En hoeveel is dat minder dan 2 dl?
 Boven in de refter waren er ook kinderen aan de slag.  Peter, Hind en Hajar zijn druk aan 't overleggen wat ze moeten noteren.
 Liza helpt Sofiane, zodat hij precies een liter in de maatbeker giet.  Nadia zal de resultaten noteren, want zij is de secretaris van de groep.
Jelle giet de grote fles bier leeg in de maatbeker.  Sylvain en Ilhame kijken nauwgezet toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten