woensdag 16 februari 2011

Stage juf Sarah

 Vandaag gaf juf Sarah voor het eerst les... in onze klas!
We werkten samen in groepjes van vier.  De banken stonden helemaal anders geschikt.

Om onze naam niet te vergeten in alle drukte, kleefde de juf hem op onze trui.
Er werd hard gewerkt.  We leerden cijferend vermenigvuldigen tot op één honderdste.  We kregen er warm van in onze dikke truien. 
Het leukste van allemaal, was het verhaal verzinnen.   Elk om beurt bedachten we één zin waarin een bepaald woord moest voorkomen.  Samen moesten onze zinnen een leuk verhaaltje worden.  We lieten onze fantasie de vrije loop. Hieronder lees je het verhaaltje verzonnen door Lara, Daniyela, Alejandro en Sofiane.  De gele woorden moesten ze gebruiken in hun verhaal.

Er sloop een slang door het bos niet ver van een dorpje.  Hij vond een magisch zwaard.  Hij toverde dat hij een mooie prins werd.  Hij kocht een sportauto waar een geest in woonde.  Een arend bespionneerde hen. Hij liet hen naar de waterval gaan.  Er waren andere arenden en die zongen de hele dag.  Tot op een dag de prins een fles ontdekte.  "Hoi", zei de fles.  Hij was bevriend met de nachtegaal.  Ze vonden wierook.  Ze riepen: "Opeten!"  De prins rook eraan.  "Bah", zei hij.  De spreuk was bijna voltooit.  En hij werd terug een slang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten