donderdag 3 juni 2010

Zintuigenwandeling

Vandaag hebben we een goed werk gedaan. Ik probeer een lang verhaal kort te vertellen. Wat een opgave voor een taterwater als mezelf...
In het Vrijbroekpark werd niet zolang geleden een heel speciaal beeldje gevonden. Het is afkomstig van de moerasbosmensen die er lang voor onze tijd woonden. Het Vrijbroekpark wou het beeldje schenken aan het natuurhistorisch museum in Brussel, maar de directeur vertrouwde het zaakje niet. Hij wist dat in dat mobobeeldje een geest huisde en wou geen risico lopen. Wanneer de geest zou rusten was het beeldje wel welkom.
We gingen dus met onze gids Ils in hetVrijbroekpark op zoek naar een manier om de geest die in het mobobeeldje woont te laten slapen. Na enig opzoekwerk van Ils bleek het beeldje alles te maken te hebben met de zintuigen. Die hadden de mobomensen nodig om te overleven in het moerasbos. Enkel kinderen die een sterk ontwikkeld zintuig bezitten konden de geest in slaap wiegen.
Onze vijf zintuigen werden opgewarmd en daarna op de proef gesteld. De kinderen die het bste roken, zagen, hoorden, voelden en proefden kregen de zware taak om die geest te doen inslapen. Of het gelukt is? Kijk maar naar de foto's en het filmpje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten