zaterdag 16 januari 2010

Interview over het leven van een kind van 10 vroeger

We leerden heel wat over hoe het leven was voor een kind van 10 jaar in de vorige eeuw en nodigden daarom Cecile, de moeder van juf Iris uit. Ze is geboren in 1946 en wist nog heel wat uit haar kinderjaren te vertellen. Gaby De Munter, een goede vriendin van haar, werd geboren in 1926. Ook zij beleefde haar wonderjaren opnieuw in onze klas. We interviewden hen over hun leven hoe het leven was toen zij ongeveer 10 jaar waren.
De vragen die we wilden stellen hadden we eerst goed voorbereid in kleine groepjes, maar naarmate het gesprek vorderde wilden we steeds meer dingen weten.
We leerden dat er toch heel wat veranderd is in 50 jaar tijd.
Gaby is zelf nog juf geweest van een vierde leerjaar. Er zaten toen vijftig kinderen in haar klas! En wij dachten dat we met veel in één klas zaten... Ze vond het heel fijn om na dertig jaar nog eens in een vierde klas te komen.Cecile en Gaby waren bereid om op al onze vragen te antwoorden. Het werd een heel boeiende namiddag. We danken hen dan ook van harte om tijd voor ons vrij te maken!

Volgende week gaan we naar "Het klasje van toen".

Het is een klas dat helemaal is ingericht zoals in de jaren stillekens. We zullen aan de lijve ondervinden hoe het is om met een griffel op een lei te schrijven en met een echte vulpen met inkt uit de inktpot. Hopelijk maken we geen vlekken, want de klompen in de hoek van de klas wachten ons dan op. Net als de ezelsoren en de lange tong...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten