dinsdag 1 december 2009

Voorleesweek

Het begint een vast gegeven te worden dat onze school deelneemt aan de "Voorleesweek". Je mag twee keer raden waarom... Het is gewoonweg super-gezellig om naar iemand te luisteren die je voorleest, je fantasie te laten lopen, wegdromen bij de verhalen of het uitsproesten bij de grappen die je hoort...
Bedankt opa van Sandesh, mamjuf Heidi, mama van Björn, juf Agnes en de stagejuffen om tijd vrij te maken om te komen voorlezen!
De opa van Sandesh en juf (of mama) Heidi lazen voor uit "Verstoppertje". Het is een boek over twee hartsvriendinnetjes Imke en Samira die de uitdaging aangaan om zich te verzetten tegen de uitwijzing van het gezin van Samira. Ze vechten voor elkaars vriendschap, maar of het zal lukken...? Dat weten we pas als het boek uitgelezen zal zijn.
De stagejuffen waren ook van de partij en lazen een fragment uit Mathilda van Roald Dahl. Sommigen kenden dit verhaal reeds vanwege de film. Het boek is andere koek. Véél lekkerder...
Juf Agnes kwam ook langs. Ze was al helemaal in de ban van de Sint. Ze las voor uit "Het dagboek van Zwarte Piet" geschreven door Marc De Bel.
Gelukkig vergat juf Agnes haar boek weer mee te nemen en kon de mama van Björn het vervolg van het dagboek voorlezen. Iedereen zat geboeid te luisteren.
Op 6 december zullen we het boekje wel weer terug aan Zwarte Piet geven. Ik kan me voorstellen dat hij het niet zo leuk vindt dat wij dat allemaal hebben gelezen...

Als je nu denkt dat we alleen maar hebben mogen luisteren naar verhalen, dan heb je het mis!

We zijn ook zelf op bezoek gegaan in de tweede en derde kleuterklas en hebben daar zelf voorgelezen. Maar daarover lees je best het volgende bericht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten